Risicomanagement

Een reality check – waarom verzekeren alleen niet voldoende is
Van de organisaties die te maken krijgen met een grote brand, is 60% binnen drie jaar failliet en in bijna alle gevallen dachten de betrokken ondernemers dat ze voldoende verzekerd waren. Om de continuïteit na een grote calamiteit te waarborgen, is méér nodig dan een verzekering alleen. Wij stellen in onze adviezen daarom niet de verzekering centraal, maar goed risicomanagement. Bedrijven met goed risicomanagement komen immers beter uit een calamiteit.

Eenvoud in risicomanagement – wat u zelf kunt doen
Wat zijn uw bedrijfsdoelen? Bekijk welke interne en externe factoren die doelen kunnen dwarsbomen. Neem alvast eenvoudige maatregelen die de risico's beperken. Dit zijn de quick wins die schade beperken, mocht er iets gebeuren. Over blijven nu de risico's waarvoor u iets moet ondernemen. Plan hiervoor maatregelen in volgorde van urgentie en monitor of deze goed geïmplementeerd worden.

Gefundeerd beslissen – meten is weten
Met een rondleiding door uw bedrijf, zo start iedere opdracht voor ons. Wij volgen uw bedrijfsprocessen en stellen kritische vragen. Binnen enkele dagen brengen wij uw risico's in kaart. Samen bespreken we welke u wel of niet wilt verzekeren. Gefundeerd beslissen op basis van metingen met een handig hulpmiddel: Fully in Control. Uw medewerkers worden actief betrokken in het risicomanagement met dit door onszelf ontwikkelde platform. Met FullyInControl bent u continu in control als het gaat om risico's. Een ideaal hulpmiddel. Maar natuurlijk blijft het persoonlijk contact leidend voor ons.